Funderingar kring dagens gratistidningsartiklar...

Uppmärksammat och reflekterat kring i dagen gratistidningar ( som jag tidigare sågat här på bloggen) på vägen till pedagogen i förmiddags:

 

Bara 3 av Göteborgs 21 kommundelar klarar kommunens krav på skolhälsovård. Främst är det tal om krav på tillgänglighet som inte uppfylls, då många skolor inte ersätter vakanta tjänster i den grad som de borde. Det händer att man ersätter fulla tjänster med enstaka dagar. Helt åt skogen tycker jag! Det klingar falskt med tanke på att rapporter visar att folkhälsan bland barn och ungdomar blir allt sämre och t.ex. dålig nattsömn, huvudvärk och magont är vanligare nu än någonsin tidigare. Tvärtom tycker jag att antalet skolsköterskor skulle utökas och att dessa borde ha ett större inflytande. De borde integreras mer i skolan och skolarbetet och ha ett närmare samarbete med övrig personal på skolan! Mer tid för dem att arbeta med förebyggande arbete i form av hälsoupplysning, kostrådgivning och annat som dessa har en god kompetens i.


Kinas regering skärper kraven på adoptivföräldrar ytterligare. Bra att det finns krav på vem som får och inte får adoptera, men vissa av kraven kan tyckas vara något hårda med tanke på att vem som helst får skaffa barn och bli föräldrar på egen hand... ( Kraven finns att läsa om på adoptionscentrums hemsida för den som är intresserad att veta mer)


Punkt Se skriver om den nya trenden ekosexualitet. Det som verkar utmärka "ekosexuella" par är att de är miljömedvetna i sitt sexliv och har således sex med lamporna släckta och använder sig av miljövänliga produkter  i form av ekokondomer och ekosexleksaker. Mohahaha är min enda och stora reaktion på detta, visst är det bra att tänka på miljön men det finns kanske viktigare saker att ta i tag i för att nå ut till de som inte redan tänker miljövänligt i sina köp av produkter och i det vanliga livet.


På sportsidorna i samma tidning uppmärksammar jag som innebandytokig tre saker:

1) Det finns två (visserligen pyttesmå texter om innebandy) publicerade på en och samma dag här i Göteborg (!) Bara det i sig är förtjänar att uppmärksammas! Att det inte ges mer uppmärksamhet åt Sveriges största inomhussport och tredje största lagsport sett till antalet utövare är tragiskt värre. Så det är bara att lyfta på hatten till de som gör det! 


2) Intervjun med Emmy Persson och hennes svar på vad hon tror om SM- slutspelet "Jag tror inte jag får spela så mycket, om inte Helena bryter benet". Ett ganska fegt uttalande av någon som är nominerad till årets rookie i elitserien. Visserligen måste man ha en viss självinsikt när man konkurrerar med Helena Andersson, men man måste våga ge sig fan på att försöka få spela om man bara är ett litet tomtesteg bakom och så talangfull!

3) På första plats på topp 3 där tidningen listar de lokala klubbar eller lag som gjort något extra ligger Älvstrandens piratdamer på första plats idag. Anledning: För att de säkrade nytt kontrakt i division 1 södra. Jag kan hålla med om att de borde vara på förstaplatsen men snarare för den otroligt stora bedriften att inte säkrat det innan i sista omgången!

Så kan det visst gå om man bara fokuserar på vissa matcher, som inte ger någon utdelning i form av poäng i vilket fall...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback